gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці Держпраці Дніпропетровщини взяли участь у відкритих навчаннях Державного воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС

21 жовтня 2015

dd4c616fdb0a29fd6103fc861a24650116 жовтня представники Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області взяли участь у відкритих тактичних навчаннях ДВГРЗ ДСНС України на базі Оперативного взводу Державного воєнізованого гірничорятувального (аварійно-рятувального) загону Державної Служби України з надзвичайних ситуацій.

  Присутні ознайомились з технікою та спеціальним обладнанням, яке використовується під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Зокрема, на гірничорудних підприємствах ДВГРЗ ДСНС України проводить аварійно-рятувальні роботи, пошуково-рятувальні роботи та спеціальні роботи із ліквідації окремих наслідків надзвичайних ситуацій та роботи із забезпечення технологічного процесу, які потребують спеціальної підготовки особового складу.

 В навчаннях був задіяний особовий склад 10-ти структурних підрозділів Загону. За темою навчань було отримано повідомлення про вибух у вентиляційному стволі шахти, який стався за невідомих обставин. В результаті вибуховою хвилею порушено кріплення гірничих виробок та стались локальні підземні пожежі. На поверхні відбулось руйнування поверхневої будівлі ствола, вибуховою хвилею пошкоджено хлораторну станцію.

 У ході навчань відпрацьовані прийому пошуку, надання допомоги і евакуації постраждалих та ліквідації наслідків аварії.