gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: Впродовж одного тижня виявлено 37 працівників без належного оформлення трудових відносин

22 листопада 2018

На Чернігівщині тривають спільні комплексні заходи, спрямовані на виявлення неоформлених трудових відносин, на підприємствах, в установ і організаціях усіх форм власності.

Так, у період з 12 до 16 листопада інспектори праці Управління Держпраці у Чернігівській області провели інспекційні відвідування трьох підприємств агропромислової галузі, під час яких було виявлено 35 працівників без належного оформлення трудових відносин – робота виконувалася на підставі цивільно-правових договорів, які мали ознаки трудових, що суперечить вимогам частини 3 статті 24 КЗпП України.

Ще двох працівників з аналогічним порушенням трудового законодавства інспектори праці Управління виявили під час самостійного інспекційного відвідування фізичної особи-підприємця.

За результатами проведених контрольних заходів керівникам підприємств видано приписи на усунення виявлених порушень, матеріали передано до керівництва Управління Держпраці у Чернігівській області для накладення відповідних фінансових санкцій згідно з абзацом 2 частини 2 статті 265 КЗпП України (30 мінімальних заробітних плат за одного працівника без належного оформлення трудових відносин).

Одночасно матеріали інспекційних відвідувань за ознаками злочину, передбаченого статтею 172 Кримінального Кодексу України, будуть направлені до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з вимогами статті 214 Кримінально-процесуального Кодексу України.