gov.ua Державні сайти України
Пошук

Зустріч у рамках проведення профілактичного заходу «День безпеки»

16 листопада 2018

15 листопада поточного року, управлінням Укртрансбезпеки у Харківській області, було проведено спільну зустріч у рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху у світі Загального плану заходів з проведення другого етапу загальнонаціонального Тижня безпеки дорожнього руху з 12 по 19 листопада 2018 року.

В заході взяли участь начальник Головного управління Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський, заступник начальника Олена Петренко; начальник управління Укртрансбезпеки Євген Шатохін, начальник управління транспортної інфраструктури та зв’язку Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Володимир Наконечний, представники національної поліції, ДФС та керівники транспортних підприємств Харківщини.

Під час зустрічі було обговорено забезпечення безпеки перевезень, попередження аварійності на автомобільному транспорті та міському електричному транспорті загального користування у осінньо-зимовий період

Володимир Рожанський нагадав про проблему в країні, яка була і залишається  – це  рівень тіньової зайнятості. Розповів, що працівники, які працюють без офіційного оформлення трудових відносин з роботодавцем – це є сектор, який не охоплений державним наглядом у сфері праці та охорони праці.

На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018р. № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», між ГУ Держпраці, Укртрансбезпекою, ДФС та патрульною поліцією Харківщини підписана Угода про співпрацю з метою подолання тіньової зайнятості та забезпечення безпеки на транспорті.