gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: легалізацію працівників на будівельних майданчиках прискорюють інспектори праці

15 листопада 2018

У жовтні-листопаді на Рівненщині значно збільшилася кількість цільових інспекційних відвідувань у будівельній галузі. Фахівці Управління Держпраці у Рівненській області спільно з територіальним органом ДФС проводять заходи контролю з виявлення неоформлених трудових відносин. Робота активізована відповідно до доручень Уряду,  спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення. До зони особливого ризику в контексті нелегальної праці належать і будівельні підприємства.

На Рівненщині у жовтні-листопаді інспектори праці здійснили 14 інспекційних відвідувань з питань оформлення трудових відносин у  суб’єктів господарювання – забудовників та пов’язаних з ними осіб. Виявили 18 осіб, яких роботодавці допустили до роботи без належного оформлення.

Не всі роботодавці адекватно ставляться до появи інспекторів праці. Так, на одному із будівельних підприємств було створено перешкоди проведенню інспекційного відвідування. Цей факт зафіксовано, а матеріали передані до правоохоронних органів.

Варто зазначити, що за хронологією та результатами інспекційних відвідувань вже прослідковується тенденція до збільшення кількості оформлених найманих працівників.  Робота з легалізації праці в будівельній галузі триває.