gov.ua Державні сайти України
Пошук

Проведення превентивних заходів з державного ринкового нагляду та охорони праці – пріоритетний напрямок діяльності.

15 листопада 2018

Фахівцями відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг продовжується проведення превентивних заходів. Так 13 листопада для працівників Приватної фірми «Золотий переріз» було проведено семінар – навчання з питань державного ринкового нагляду та охорони праці.

Під час семінару-навчання було обговорено стан охорони праці та профілактики травматизму на виробництві. Наголошено на основних причинах настання нещасних випадків та заходах щодо їх запобігання. Роз’яснено вимоги Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві та процедуру надання повідомлення про настання нещасного випадку.

Під час заходу також приділялась увага основним вимогам технічних регламентів, що застосовуються до продукції, яка розповсюджується в торгівельній мережі ПФ «Золотий переріз» та правових обов’язків розповсюджувачів і контролюючих органів під час здійснення перевірок продукції.

Присутнім нагадали про відповідальність відповідно до вимог ч. 3 ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», яка застосовується до розповсюджувачів продукції. Так законодавством передбачені штрафні санкції за такі основні порушення як: розповсюдження продукції, на якій відсутній знак відповідності технічному регламенту; розповсюдження продукції без декларації про відповідність; розповсюдження продукції, щодо якої неналежно застосовано знак відповідності технічному регламенту; недодержання умов зберігання продукції.