gov.ua Державні сайти України
Пошук

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області завершена перевірка Олександрівської селищної ради

20 жовтня 2015

emblem19 жовтня Управлінням Держпраці у Кіровоградській області завершена перевірка Олександрівської селищної ради за зверненням громадянина.

  У ході перевірки встановлені порушення вимог ст.29 КЗпП України щодо ознайомлення працівника при прийомі на роботу з умовами праці, режимом роботи, ст. 58 КЗпП України щодо ознайомлення працівників з графіками роботи.

  За результатами перевірки керівнику вручений припис щодо недопущення в подальшому вказаних порушень. Протокол про адмінправопорушення не складався у зв’язку із зміною керівника та закінченням термінів притягнення, передбачених ст. 38 КУпАП.

Довідка    

Враховуючи дану ситуацію зосереджуємо увагу найманих працівників, які працюють без укладання трудового договору, що вони мають право звернутися до суду з повідомленням про не оформлення трудових відносин і встановлення періоду роботи відповідно до ст. ст. 232, 235 КЗпП.

Роботодавцям заборонено допускати працівника до роботи без укладання трудового договору та повідомлення про це органів Державної фіскальної служби.