gov.ua Державні сайти України
Пошук

Роботу по детинізації трудових відносин обговорили на міжвідомчій нараді

08 листопада 2018

За ініціативою Управління Держпраці у Чернігівській області 07 листопада за участю представників Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області відбулася міжвідомча нарада щодо активізації роботи по легалізації зайнятості та заробітної плати під головуванням начальника Управління Держпраці у Чернігівській області Сергія Дорошенка.

Під час наради йшлося про підвищення ефективності роботи відомств по детинізації трудових відносин та заробітної плати у Чернігівській області у рамках виконання розпорядження Уряду від 05.09.2018 № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Так, начальник Управління Держпраці у Чернігівській області Сергій Дорошенко зазначив, що, відповідно до затвердженого Плану спільних комплексних заходів, спрямованих на виявлення неоформлених трудових відносин, з 05 жовтня до 07 листопада поточного року всього в області здійснено 88 контрольних заходів, 57 з яких – стосовно легалізації трудових відносин (з них 39 – спільних). За результатами спільних контрольних заходів у 6 суб’єктів господарювання посадовці виявили 19 працівників без належного оформлення.

Крім того, у жовтні інспектори Управління Держпраці у Чернігівській області провели 73 відвідування роботодавців відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.1017 № 295, завдяки яким було легалізовано працю 636 працівників.

Також учасники міжвідомчої наради обговорили актуальні напрямки поліпшення співпраці щодо обміну інформацією та поданням відповідної звітності, склали План спільник контрольних заходів на листопад поточного року.

Представники Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, у свою чергу, підкреслили, що з метою боротьби з нелегальною зайнятістю і тіньовими зарплатами і надалі вживатимуться всі можливі заходи, передбачені чинним законодавством.