gov.ua Державні сайти України
Пошук

Проект Європейського Союзу та Міжнародної Організації Праці (ЄС-МОП) “Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці”: полтавські інспектори праці долучились до Європейських практик боротьби з нелегальною зайнятістю

30 жовтня 2018

Сьогодні у Полтаві розпочався триденний тренінг організований Міжнародною Організацією Праці – “Навчання практичним методам інспекційних відвідувань для виявлення і подолання незадекларованої праці та ефективним навичкам міжособистісного спілкування”. Захід проходить у рамках Проекту ЄС-МОП та є продовженням навчань, які вже були проведені у Києві, Харкові та Вінниці. Участь у тренінгу взяли директор Департаменту з питань праці Держпраці України Ігор Дегнера, керівництво Управління Держпраці у Полтавській області, інспектори праці Управлінь Держпраці у Херсонській, Запорізькій, Сумській, Миколаївській, Дніпропетровській та Полтавській областях, правові інспектори профспілок, а також інспектори праці органів місцевого самоврядування, завданням яких є виявлення випадків незадекларованої праці та ініціювання відповідних нормативно-правових процедур.

Під час відкриття тренінгу начальник Управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак привітав учасників та побажав цікаво й ефективно провести сьогоднішній день. Він також подякував Менеджеру Проекту ЄС-МОП Антоніу Сантуш та Національному координатору  Проекту Софії Литвин за сприяння Держпраці у підвищенні професійного рівня інспекторів праці та надану можливість обміну досвідом.

Директор Департаменту з питань праці Ігор Дегнера наголосив присутнім, що питання легалізації трудових відносин та доходів громадян наразі є пріоритетним для інспекторів Держпраці та органів місцевого самоврядування, підкреслив  важливість цієї роботи задля успішного розвитку нашої держави.

Антоніу Сантуш, в свою чергу, подякував за надану можливість провести тренінг у Полтаві та розповів, як буде відбуватися захід, на які результати  слід очікувати  наприкінці триденного навчання. А саме:  під час тренінгу інспектори праці мають ознайомитись з найкращим практиками та методами інспекційних відвідувань для виявлення незадекларованої праці, удосконалити навички ефективного спілкування, а головне, вони зможуть самостійно навчати своїх колег, що в подальшому стане гарним надбанням  для застосування у повсякденній роботі.