gov.ua Державні сайти України
Пошук

Контрольні заходи інспекторів праці на території будівельного майданчику Одеси

24 жовтня 2018

17 жовтня інспектори праці Головного управління Держпраці в Одеській області в межах інспекційного відвідування будівельної компанії-підрядника здійснили контрольні заходи на території будівельного майданчику, який розташований в Одесі на пляжі «Ланжерон» неподалік від одеського дельфінарію «Немо». Будівництво об’єкту здійснюється впритул готелю «RESORT & SPA HOTEL NEMO WITH DOLPHINS» безпосередньо на узбережжі.

Протягом останніх місяців цей об’єкт потрапив на перші полоси ЗМІ завдяки діям місцевих активістів, які вимагають припинення будівництва, як незаконного. На будівельному паркані дійсно відсутній стенд з інформацією щодо замовника та підрядника будівництва, немає іншої інформації, передбаченої законом.

Враховуючи непоодинокі сутички активістів та охоронців майданчику, які проходили в тому числі з використанням спеціальних засобів травматичної, вогнепальної зброї, було прийняте рішення щодо проведення відвідування за підтримки підрозділів Національної поліції України.

Спроби невстановлених осіб перешкоджати законним діям інспекторів праці були блоковані поліцією. Незадоволення представника підрядника щодо проведення відео-фіксації не було прийнято до уваги інспекторами праці, які роз’яснили йому вимоги законодавства, ознайомили з законними підставами для проведення інспекційного відвідування та відібрали особисті пояснення у працівників щодо мети їх знаходження на будівельному майданчику та умов трудових відносин з роботодавцем.

Зараз Головним управлінням Держпраці в Одеській області вивчаються матеріали інспекційного відвідування, за якими у встановлений законом термін буде прийняте рішення щодо наявності або відсутності порушень трудового законодавства України з боку роботодавця.