gov.ua Державні сайти України
Пошук

Відбулася робоча зустріч з представниками Ради підприємців Харківської області.

24 жовтня 2018

23 жовтня відбулася робоча зустріч начальника Головного управління Держпраці у Харківській області Володимира Рожанського з представниками Ради підприємців Харківської області.

В заході прийняли участь Едуард Набока, виконавчий директор Об’єднання промисловців і підприємців області – регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців»; Олександр Колесников, завідувач сектору Державної регуляторної служби у Харківській області, представники бізнесу та громадськості.

Основною темою обговорень стало виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №649-р.  «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Було підкреслено, що цим рішенням передбачено проведення саме комплексних заходів – Державної служби України з питань праці разом Державною фіскальною службою, Пенсійним фондом та Національною поліцією України.

«Управлінням Держпраці у Харківській області щоденно проводяться інспекційні відвідування. Починаючи з 5 жовтня роботу у цьому напрямку було посилено, та мобілізовано разом з іншими службами. Було проведено  інспекційні відвідування суб’єктів підприємницької  діяльності, які орендують торгові міста на території ТЦ «Барабашово», осіб – підприємців-цеховиків з пошиття одягу та взуття, в торгово-розважальних центрах та будівельних майданчиках. При цьому ми все ж таки робимо акцент на інформаційно – роз’яснювальній роботі. І ця робота дає результат. Так за оперативними даними, до Державної фіскальної служби надійшло 47 тисяч повідомлень про прийняття працівників на роботу, при середньому показнику по області 23 тисячі за місяць! Ми прагнемо навести лад на Харківщині стосовно питання нелегального працевлаштування», наголосив Володимир Рожанський.

Едуард Набока акцентував, що позиція підприємців Харківщини це підтримка дій Уряду, легалізація робочих місць та сплати ЄСВ. Що має сприяти підвищенню рівня інвестиційної привабливості України у міжнародному рейтингу.

«За весь 2018 рік до регуляторної служби з боку підприємців, не надійшло жодної скарги на дії Головного управління області, що свідчіть про дотримання чинного законодавства інспекторами праці», додав Олександр Колесников.

Зустріч пройшла продуктивно, підприємцям було надано кваліфіковані відповіді на їх запитання.