gov.ua Державні сайти України
Пошук

Державні інспектори провели флеш-моб із працівниками Чернігівського тролейбусного управління

24 жовтня 2018

З метою недопущення нещасних випадків внаслідок дорожньо-транспортних пригод, підвищення ефективності відповідної роз’яснювальної роботи фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області спільно з представниками Управління Укртрансбезпеки у Чернігівській області провели на території КП «Чернігівське тролейбусне управління» тематичний флеш-моб.

За словами державних інспекторів, метою заходу є привернення уваги керівництва і працівників підприємств сфери транспорту, а також пересічних громадян до питання безпечної експлуатації транспортних засобів, охорони та гігієни праці, недопущення виробничого травматизму.

У рамках флеш-мобу водіям і кондукторам підприємства доводилися основні вимоги Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12), Правил охорони праці на міському електричному транспорті (НПАОП 60.2-1.01-06), вимоги безпеки під час підготовки до виїзду, руху по території підприємства, роботі на лінії.

Проводився аналіз нещасних випадків, які сталися у транспортній галузі з початку 2018 року, обговорювався стан аварійності на автошляхах області серед перевізників та основні засади профілактики дорожньо-транспортних пригод.

Також державні інспектори звернули увагу керівництва підприємства на питання стану виконання комплексних заходів для досягнення встановлених нормативів, підвищення існуючого рівня охорони праці.

Упродовж заходу посадовці Управління Держпраці у Чернігівській області неодноразово наголошували на посиленні контролю за дотриманням належного технічного стану транспортних засобів перед виїздом на лінію та після повернення з неї, на неухильному додержанні вимог особистої безпеки під час роботи водіїв та кондукторів на маршрутах.