gov.ua Державні сайти України
Пошук

Керівники ГУ Держпраці у Запорізькій області зустрілися з роботодавцями м. Дніпрорудне

17 жовтня 2018

 

Начальник Головного управління Держпраці у Запорізькій області Олесандр Бабенко, начальник управління з питань праці Головного управління Олександр Ніконов та начальник відділу з питань гігієни праці Світлана Марковська провели виїзну зустріч з представниками міськвиконкому та головою м. Дніпрорудне, керівниками підприємств, організацій, установ міста.

Учасникам зустрічі розповіли про програму діяльності Уряду щодо подолання незадекларованої праці і заходи, які вживаються органами Держпраці для її виконання.

Так, у вересні-жовтні проведено потужну інформаційно-роз‘яснювальну роботу про переваги легальної праці, ризики та наслідки нелегальної роботи для працівника і відповідальність – для роботодавців. Превентивні заходи тривають і на теперішній час.

Роботодавців попередили, роз’яснили їм законодавчі норми та закликали належно оформити трудові відносини з найманими працівниками. Наразі з 5 жовтня розпочалося проведення контрольних заходів, у зв’язку з чим їм нагадали, що штраф за одного неофіційно працевлаштованого працівника становить 111 690 гривень.

Також на зустрічі присутнім нагадали про порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, важливість профілактики професійних захворювань на виробництві. Роботодавців закликали організувати своєчасне та якісне проведення лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників відповідно до гігієнічної класифікації  праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.

Керівників підприємств цікавили відмінності між трудовим та цивільно-правовим договором, практичні питання застосування норм чинного законодавства з питань праці, зайнятості населення, гігієни праці, у зв’язку з чим посадовці Головного управління приділили багато часу для надання ґрунтовних відповідей та особисте спілкування з роботодавцями.