gov.ua Державні сайти України
Пошук

Інспектори праці та податківці спільно провели інспекційні відвідування в торгово-розважальних центрах Харкова.

12 жовтня 2018

За особистою участю начальника Головного управління Держпраці у Харківській області Володимира Рожанського, фахівцями управління Держпраці, розпочалися інспекційні відвідування в торгово-розважальних центрах, в яких фізичні особи – підприємці, орендують приміщення для  здійснення підприємницької діяльності: роздрібна торгівля та громадське харчування. До заходу був залучений місцевий телеканал «Р1».

На жаль деякі підприємці відмовлялися від спілкування з інспекторами та надання необхідних документів. У разі вчинення роботодавцем  перешкоджання при проведенні заходів державного нагляду (контролю) щодо виявлення працівників без належного оформлення,  передбачено штраф у розмірі 100 мінімальних заробітних плат, тобто 372 300 гривень.

Головне управління Держпраці у Харківській області акцентує увагу, що такі інспекційні відвідування стосуються лише питання наявності офіційного працевлаштування найманих працівників

Нагадуємо за кожного неоформленого працівника передбачено штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. На сьогоднішній день штраф за одного неоформленого працівника становить 111 тисяч 690 гривень.

Перевірки тривають згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №649-р.  «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».