gov.ua Державні сайти України
Пошук

Триває інформаційна кампанія для робітників і роботодавців Чернігівщини

11 жовтня 2018

На Чернігівщині продовжується проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії для суб’єктів господарювання і робітників підприємств, установ і організацій, яка була розпочата Управлінням Держпраці у Чернігівській області минулого року з метою привернення уваги суспільства до проблем легалізації трудових відносин.

Так, 10 жовтня цього року інспектори праці на чолі із заступником начальника Управління Іриною Хоменко провели черговий флеш-моб у приміщенні торгово-розважального центру «Hollywood» міста Чернігова.

Фахівці Управління доводили працівникам торгових модулів переваги офіційного оформлення трудових відносин для працюючої людини, роз’яснювали негативні наслідки незадекларованої праці як для працівників, так і для роботодавців, розповідали громадянам про відповідні соціальні гарантії належно оформленого працівника, про визначену законодавством відповідальність роботодавців та розміри штрафних санкцій у разі використання незадекларованої праці, роз’яснювали новації у здійсненні інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання тощо.

До інспекторів підходили з уточнюючими запитаннями, цікавилися можливістю особистого прийому в Управлінні Держпраці у Чернігівській області. Було й кілька запитань від громадян щодо конкретних особистих ситуацій, пов’язаних із соціальними гарантіями і трудовими відносинами. Усім надавалися ґрунтовні кваліфіковані роз’яснення і практичні поради, вручалися інформаційно-методичні матеріали – брошури, буклети й пам’ятки, розроблені інспекторами Управління.

Як зауважила по закінченню заходу заступник начальника Управління Ірина Хоменко, зацікавленість працівників до питань трудового законодавства є найкращим показником того, що така форма взаємодії з громадськістю є ефективною, затребуваною населенням, сприяє усуненню бар’єрів між суспільством і владою, а також потребує постійного, систематичного проведення.