gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: після масштабної роз’яснювальної роботи з питань легалізації праці розпочалися спільні інспекційні відвідування

09 жовтня 2018

На виконання розпорядження Уряду № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний, заступник начальника Управління Оксана Харченко, начальник відділу з питань експертизи умов праці Олена Хіміч провели у 21 місті і районі області робочі зустрічі за участю фахівців Управління, керівництва райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, представників Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду, правоохоронних органів, соціального захисту, зайнятості населення, роботодавців., Гайворонському та Благовіщенському районах області.

Під час зустрічей наголошувалось, що тільки легально працевлаштована людина забезпечена соціальним захистом сьогодні і в майбутньому. Крім того, легальна праця дає надходження до бюджетів. Офіційне оформлення працевлаштування є гарантією кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу. Для роботодавця – це  позитивний імідж та репутація надійного партнера.

Керівний склад та фахівці Управління підкреслювали, що починаючи з жовтня поточного року буде посилена функція контролю в даному напрямку, тому влада на місцях спільно з іншими державними контролюючими органами повинна тісно співпрацювати з метою доведення до відома роботодавців необхідність легалізувати найману працю. Жоден захід не обходився без участі преси. У Світловодську, зокрема, де на підприємства були накладені мільйонні штрафні санкції за підміну трудових відносин цивільно – правовими, начальник Управління провів прес – конференцію, а розширена нарада під головуванням Сергія Подорожного транслювалась у прямому ефірі на телебаченні.

У процесі робочих зустрічей фахівці Управління роз’яснювали трудове законодавство, напрацьовували і втілювали в життя спільні заходи, зокрема, рейди, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення, присутнім вручили недавно створені Управлінням інформаційні буклети з питань легалізації праці.

На сьогодні, 9 жовтня, погоджено план комплексних заходів Управління та ДФС, розпочалися спільні інспекційні відвідування.