gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харків: розпочато інспекційні відвідування ТЦ “Барабашово”

09 жовтня 2018

08 жовтня 2018 року, згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №649-р.  «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», за рішенням начальника Головного управління Держпраці у Харківській області Володимира Рожанського, інспекторами праці розпочаті інспекційні відвідування суб’єктів підприємницької  діяльності, які орендують торгові місця на території ТЦ «Барабашово».

На жаль, деякі підприємці не охоче йшли на контакт з інспекторами. Вони заважали здійснювати співробітникам ГУ Держпраці свою роботу, що може розглядатися як перешкоджання інспекційної діяльності. За недопуск до інспекційному відвідування з питань неофіційного праці передбачено штрафні санкції у розмірі 372 тисячі гривень.

Нагадаємо що відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачено штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. На сьогоднішній день штраф за одного неоформленого працівника становить 111 тисяч 690 гривень.

Головне управління Держпраці у Харківській області акцентує увагу, що такі інспекційні відвідування стосуються лише питання наявності офіційного працевлаштування найманих працівників.