gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Запоріжжі відбувся міжобласний семінар-нарада з питань децентралізації

03 жовтня 2018

Посадовці ГУ Держпраці у Запорізькій області  взяли участь у роботі семінару-наради «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи».

У заході брали участь представники Міністерства соціальної політики України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), голови об’єднаних територіальних громад Запорізької та Херсонської областей та інші.

Також у ході пленарного засідання виступив Володимир Гончарук, заступник директора департаменту – начальник відділу з питань державного нагляду за додержанням законодавства про працю Держпраці.

Він обговорив у формі дискусії з головами територіальних громад питання реалізації повноважень інспекторів праці органів місцевого самоврядування, практичні питання здійснення контролю за додержанням законодавства про працю. Окремо зупинився на виявленні незадекларованої праці та проведенні превентивних заходів щодо пропаганди легального працевлаштування.

Учасники семінару – наради мали можливість отримати кваліфіковані роз’яснення та рекомендації стосовно організації роботи в умовах децентралізації, обмінятись досвідом.