gov.ua Державні сайти України
Пошук

Робочій групі з питань легалізації зайнятості при Миколаївській облдержадміністрації – бути

20 вересня 2018

Саме таке рішення було прийнято на черговому засіданні комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

 Під час роботи комісії представники  головного управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області, головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області розповіли  присутнім про роботу з виявлення фактів використання праці працівників без належного оформлення трудових договорів. У виступах доповідачі відзначили про ефективність інформаційного обміну аналітично-моніторинговими дослідженнями між органами Держпраці, Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду, що направлені на вжиття  відповідних заходів у межах компетенції.

Відповідно до порядку денного засідання, Яна Скуратовська, перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області,  окреслила присутнім результати здійсненого державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення на підприємствах області за 8 місяців, в частині належного оформлення трудових відносин.

Так, завдяки заходам управління Держпраці у Миколаївській області за 8 місяців поточного року з 8784 працівниками було  належним чином оформлено трудові відносини. Крім того, увагу учасників комісії акцентовано на тому, що не лише спільні заходи контролю, а й інформаційно-роз’яснювальні заходи дають позитивні результати на шляху подолання нелегальної зайнятості.

Для наочності присутнім було наведено інформацію про результати спільних дій управління Держпраці у Миколаївській області з органами різних відомств,  направлені на досягнення  спільної мети –  подолання незадекларованої зайнятості. Лише за результатами спільних дій з управління Держпраці у Миколаївській області та         управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області виявлено 173 працівники, які працювали без укладання трудових договорів. Водночас, заходи контролю, здійснені по завершенню інформаціно-роз’яснювальної роботи соціальних партнерів, також, продемонстрували  позитивні наслідки – суб’єкти господарювання належним чином оформили  трудові відносини з працівниками.

Приймаючи рішення, члени комісії одностайно підтримали пропозицію щодо необхідності формування робочої групи (комісії) з питань легалізації зайнятості при Миколаївської облдержадміністрації, діяльність якої буде направлено на викорінення такого ганебного явища, як незадекларована праця.