gov.ua Державні сайти України
Пошук

«Захисти себе – працюй легально» ,у м. Канів відбувся флешмоб з питань легалізації працевлаштування

14 вересня 2018

У Канівському коледжі культури і мистецтв Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області взяла участь у флешмобі на тему: «Захисти себе – працюй легально». Мета акції – звернути увагу молоді на проблему легалізації заробітної плати та офіційного працевлаштування.

Організатори флешмобу – Канівський відділ обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області – запросили інспектора праці Управління до участі з метою надання студентам і працівникам навчального закладу консультацій з питань трудового законодавства та захисту їх прав.

Інспектор праці Управління акцентувала увагу громадян на негативних наслідках незадекларованої праці і порушення роботодавцями трудових прав працівників. Фахівець Управління поінформувала студентів яких гарантій позбавляється працівник у разі укладання цивільно-правової угоди або неофіційного працевлаштування.

Під час флешмобу студентам, працівникам коледжу, перехожим роздано інформаційні матеріали Міжнародної організації праці (МОП) та Пенсійного фонду України.