gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: фахівці Управління Держпраці взяли участь у бізнес-фестивалі «Разом до успіху»

03 вересня 2018

2 вересня представники Управління Держпраці у Чернігівській області взяли участь у бізнес-фестивалі «Разом до успіху». Основною метою цього масштабного заходу є популяризація підприємництва в області, сприяння економічному розвитку регіону, можливість підприємців заявити про наявні товари та послуги.

Фестиваль відбувся у Центральному парку культури та відпочинку. На території однієї із локацій розташовувалися інформаційні намети представників бізнесу та органів державної виконавчої влади, в тому числі і Управління Держпраці у Чернігівській області.

Фахівці Управління надавали всім відвідувачам консультації з питань законодавства про працю, доводили переваги офіційного оформлення трудових відносин для працюючої людини, роз’яснювали негативні наслідки використання незадекларованої праці для найманих працівників і роботодавців. Також, розповідали гостям фестивалю про визначену законодавством відповідальність роботодавців у разі виявлення незадекларованої праці. Надавали роз’яснення щодо Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Крім того, представники Управління упродовж фестивалю відвідували намети суб’єктів господарювання, зокрема, фізичних осіб-підприємців та промислових виробників з усієї Чернігівщини, та роз’яснювали актуальні питання державного ринкового нагляду у виробничій сфері, доводили вимоги чинного законодавства з охорони праці стосовно виконання робіт з підвищеної небезпеки та порядку отримання відповідних дозволів. Розповсюджували інформаційні матеріали, брошури і пам’ятки.

За словами начальника Управління Сергія Дорошенка, цей щорічний захід надає можливість інспекторам охопити консультативною, інформаційно-роз’яснювальною роботою якомога більше не тільки виробників-підприємців, а і пересічних громадян. Як свідчить практика надання консультацій під час бізнес-фесту, саме ця категорія громадян є найбільш зацікавленою у питаннях дотримання роботодавцем трудових прав та створення безпечних умов праці.