gov.ua Державні сайти України
Пошук

Судом підтверджено правомірність накладення штрафу на суб’єкта господарювання Харківської області

29 серпня 2018

Під час інспекційного відвідування колл-центру, яке відбулось у березні 2018 року, інспекторами праці Головного управління Держпраці у Харківській області виявлено 26 працівників, які виконували роботи без належного оформлення трудових відносин.

За допуск працівників до роботи без оформлення трудових договорів на суб’єкт господарювання накладено штраф, передбачений абзацом другим частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України, у розмірі понад 2,9 млн грн.

Не погоджуючись з винесеною постановою про накладення штрафу, суб’єкт господарювання звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом щодо визнання неправомірними дій фахівців Головного управління (порушення вимог Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 295), та скасування постанови про накладення штрафу.

Рішенням суду першої інстанції постанову про накладення штрафу визнано обґрунтованою та законною, а дії фахівців Головного управління Держпраці у Харківській області правомірними.