gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Кривому Розі триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо підготовки проектів гірничих відводів

14 серпня 2018

Фахівцями Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області систематично проводяться оперативні наради зі спеціалістами підприємств гірничорудної галузі та проектувальних організацій міста Кривого Рогу, зокрема з представниками ПАТ «Кривбасзалізрудком» та ДП «ДПІ «Кривбаспроект».

Головною метою зустрічей є надання методичних рекомендацій та роз’яснень щодо підготовки проектів гірничих відводів для розробки родовищ корисних копалин у відповідності до вимог Постанови КМУ від 27.01.1995 № 59, якою затверджено Положення про порядок надання гірничих відводів.

На черговій нараді, проведеної фахівцями управління, йшлося про єдині умови та однозначне тлумачення вимог нормативно-правових актів з охорони праці при підготовці проектів гірничих відводів для розробки родовищ корисних копалин. 

Учасники заходу зосередили увагу на правильності розрахунку зон зрушення земної поверхні внаслідок ведення підземних гірничих робіт та якості підготовки текстових і графічних матеріалів проектів при формуванні пакету документів для подання їх органам Держпраці. Також обговорили питання одержання погоджень землекористувачів та органів місцевого самоврядування для отримання гірничих відводів.

Начальник відділу нагляду за геолого-маркшейдерськими роботами та переробкою корисних копалин Дмитро Очкур акцентував увагу на неухильному додержанні вимог законодавства України з охорони надр під час підготовки вищезазначених матеріалів та попередив фахівців підприємства про персональну відповідальність у разі надання недостовірних даних щодо відповідності фактичного стану зони зрушення земної поверхні та зон можливого утворення воронок проектним розрахунковим зонам.