gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Франківщині відбувся круглий стіл до Всесвітнього дня дій за гідну працю

08 жовтня 2015

index7 жовтня за участі представників Управління Держпраці в Івано-Франківській області відбувся круглий стіл в рамках Всесвітнього дня дій за гідну працю.

Під час засідання розглядались питання рівня заробітної праці, виробничого травматизму, відповідність робочих місць вимогам санітарно-гігієнічних норм, забезпечення працівників засобами індивідуального та колективного захисту, офіційного працевлаштування.

У ході засідання представники Управління проінформували присутніх про рівень виробничого травматизму в області, який станом за 9 місяців 2015 року становить 72 нещасні випадки, із яких 9 із смертельним наслідком. Серед основних причин настання нещасних випадків – 18% складають технічні причини, 50% – організаційні, 32% – психофізіологічні. В період із червня по вересень працівниками управління проведено більше 350 семінарів та нарад із підприємствами області з питань охорони праці.

Довідка

Всесвітній день дій за гідну працю встановлений у 2008 році з ініціативи Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) – найбільшого у світі профспілкового об’єднання, а також за активної підтримки Міжнародної організації праці (МОП; Україна є членом МОП з 1954 року).