gov.ua Державні сайти України
Пошук

Легалізація трудових відносин та зменшення випадків виробничого травматизму – основні теми засідання колегії Управління Держпраці у Рівненській області

23 липня 2018

У засіданні колегії Управління Держпраці у Рівненській області, що відбулося за підсумками роботи за І півріччя 2018 року, взяли участь голова Федерації профспілок у Рівненській області Микола Шершун, представники Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, Головного територіального управління юстиції та фахівці Управління Держпраці.

Окреслюючи завдання з легалізації ринку праці, начальник Управління Юрій Наконечний наголосив: «Аналіз кількості застрахованих осіб в області є основним вектором оцінки роботи Управління. Тому потрібна активізація інспекційних відвідувань, відповідальне ставлення до їх якості та об’єктивності».

Заступник начальника Управління Наталія Карпюк доповіла, що завдяки комплексу заходів контролю та превентивної роботи за півроку трудові відносини оформлено з 1566 працівниками.

На колегії проаналізовано стан виробничого травматизму та причини виникнення нещасних випадків.

Начальник відділу інспекційної діяльності та розслідування нещасних випадків Оксана Тимкіна поінформувала, що у звітному періоді призначено 29 спеціальних розслідувань нещасних випадків (у 2017 році – 19), в яких 29 потерпілих (у 2017 році – 24), з них 18 нещасних випадків зі смертельним наслідком (у 2017 році – 15).

На засіданні заслухали керівників ТОВ «Рівнеміськбуд» та агрофірми «Камаз-Агро», де сталися нещасні випадки зі смертельним наслідком. Вони доповіли про стан охорони праці, промислової безпеки та виконання заходів щодо усунення причин нещасних випадків. Члени колегії визначили стислий термін для повного усунення причин виробничого травматизму на підприємствах.

Крім того, на колегії проаналізовано стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках Рівненської області та вжиті заходи щодо її погашення. Визначено основні завдання щодо вдосконалення наглядової діяльності.

Начальник Управління Держпраці наголосив на недопущенні проявів корупції державними службовцями та акцентував увагу на виконанні плану заходів щодо запобігання корупційним діянням та іншим правопорушенням, пов’язаних з корупцією.