gov.ua Державні сайти України
Пошук

Колегія Управління Держпраці у Черкаській області: про підсумки роботи за І півріччя та пріоритетні завдання на ІІ півріччя 2018 року

20 липня 2018

На засіданні колегії Управління Держпраці у Черкаській області під головуванням начальника Олени Лазарєвої підбито підсумки роботи Управління за І півріччя 2018 року та обговорено питання активізації роботи із суб’єктами господарювання щодо дотримання вимог законодавства.

Учасники колегії поінформовані про реалізацію заходів щодо запобігання використанню незадекларованої праці та взаємодію з органами місцевого самоврядування з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

За І півріччя фахівцями Управління здійснено більше ніж 300 інспекційних відвідувань з питань оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати, за результатами яких накладено штрафів на загальну суму 46 млн 320 тис. грн.

В результаті взаємодії Держпраці з Пенсійним фондом України кількість застрахованих осіб у Черкаській області зросла майже на 7 тисяч осіб порівняно з початком року.

Заступник начальника Управління Марина Жарикова зазначила, що з метою запобігання негативним тенденціям на ринку праці в частині використання незадекларованої праці та підвищення ефективності контролю за додержанням законодавства про працю у Черкаській області затверджено відповідний план заходів. 

На колегії проаналізовано стан організації медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці.

Завідувач сектору управління персоналом Ірина Давиденко акцентувала увагу присутніх на дотриманні державними службовцями вимог антикорупційного законодавства та відповідальності за порушення цих вимог.

Член колегії – голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко відзначив плідну співпрацю Управління Держпраці з профспілками при проведенні розслідувань нещасних випадків та обміні інформацією про стан охорони праці, рівень виробничого травматизму і профзахворювань, а також організації і проведенні спільних інформаційних заходів з роботодавцями щодо легалізації трудових відносин.

Керівники ТОВ «Агро-Рось», ТОВ «Пономар» і Черкаського обласного протитуберкульозного диспансеру, де сталися нещасні випадки, у тому числі зі смертельним наслідком, поінформували учасників колегії про стан охорони праці на підприємствах та вжиті заходи щодо усунення причин травматизму.

На колегії визначено пріоритетні завдання на ІІ півріччя 2018 року. Зокрема, проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів, спрямованих на забезпечення легалізації трудових відносин, детінізації доходів та запобігання виробничому травматизму.