gov.ua Державні сайти України
Пошук

Завершено спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком у Кривому Розі

21 червня 2018

Завершено спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався із складачем поїздів на підприємстві з виробництва чавуну, сталі та феросплавів міста Кривого Рогу.

Комісією Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області за участі представників регіонального управління Фонду соціального страхування України, Управління праці та соціального захисту населення, виконкому Металургійної районної у місті ради, керівництва та служби охорони праці підприємства з’ясовано обставини та причини випадку.

Встановлено, що складач поїздів цеху експлуатації залізничного транспорту здійснював керування маневровими роботами з транспортування вантажів залізничними вагонами на залізничних шляхах. Під час виконання робіт працівник пересувався між залізничними коліями та, не дотримуючись правил безпеки, наблизився на неприпустиму відстань до тепловозу, що рухався, в результаті чого був притиснутий між тяговим електродвигуном і поверхнею міжрейкової відстані. Постраждалого було госпіталізовано до лікарняного закладу, де він помер від отриманих травм.

Причинами нещасного випадку стало недотримання інструкції з охорони праці та посадової інструкції. Нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний із виробництвом.

Для запобігання подібним випадкам комісією рекомендовано ознайомити працівників цеху експлуатації залізничного транспорту з обставинами і причинами нещасного випадку та провести позаплановий інструктаж з охорони праці.

Держпраці нагадує керівникам та працівникам підприємств про необхідність дотримання правил охорони праці для збереження життя і здоров`я в процесі виробничої діяльності.