gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині проводять превентивні заходи

07 жовтня 2015

IMG_5377В Управлінні Держпраці у Чернігівській області з 15 вересня по 15 листопада системно проводяться превентивні заходи.з метою попередження виникнення аварій під час використання газу у побуті.

Управлінням проведено ряд засідань робочих груп за участю представників райдержадміністрацій, підприємств житлово-комунального господарства та структурних підрозділів ПАТ „Чернігівгаз”.

 Під час засідань обговорювалися питання безпечної експлуатації систем газопостачання житлових будинків та комунально-побутових об’єктів, своєчасного і якісного обстеження димових та вентиляційних каналів. Зверталась увага на можливі наслідки і відповідальність за порушення чинних вимог законодавства.

 У рамках місячника безпеки газу в побуті фахівці територіального Управління проведено ряд зустрічей з фахівцями спеціалізованих підприємств газового господарства, суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність з перевірки та прочищення димових і вентиляційних каналів, власників газифікованих житлових будинків,

У ході зустрічей були розглянуті проблемні питання, що виникають під час виконання робіт з технічного обслуговування і експлуатації систем газопостачання багатоквартирних житлових будинків.

 Довідка

На протязі 2012 – 2014 років на території області сталося 7 аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті, під час яких постраждало 10 осіб, 7 з яких – смертельно. У 2015 році аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті, не зареєстровано.