gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: питання реалізації делегованих повноважень щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю обговорено на засіданні з питань розвитку територій області

13 червня 2018

На нараді з питань розвитку територій області за участі голови Хмельницької облдержадміністрації Вадима Лозового, керівників місцевої влади начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков доповів про результати роботи інспекторів праці органів місцевого самоврядування.

Так, інспекційні відвідування щодо виявлення неоформлених трудових відносин здійснено у 23 адміністративно-територіальних одиницях області (90 % територіальних одиниць області). Встановлено, що майже 45 % роботодавців використовують найману працю без належного оформлення трудових відносин.

За словами Олексія Глушакова, на даний час у Хмельницькій області загальна кількість інспекторів праці у 18 органах місцевого самоврядування становить 32 інспектори, в Управлінні Держпраці – 22  інспектори праці.

З початку року інспекторами праці органів місцевого самоврядування Хмельниччини здійснено 191 інспекційне відвідування з питань  праці, інспекторами праці Управління –  407 відвідувань.

Управлінням розроблено графік виїздів фахівців відділу праці у міста обласного значення, громади області з метою надання практичної допомоги інспекторам праці на місцях, зокрема щодо внесення матеріалів контрольних заходів до централізованої інформаційної бази  «Візит».

«Тільки скоординована робота інспекторів праці громад Хмельниччини та Управління Держпраці сприятиме виявленню значно більшої кількості фактів незадекларованої праці і, відповідно, збільшенню надходжень до державного бюджету, бюджетів територіальних громад області за рахунок зростання сум сплачених податків та загальнообов’язкових відрахувань із заробітної плати», – підсумував доповідач.