gov.ua Державні сайти України
Пошук

На засіданні колегії Головного управління Держпраці у Харківській області проаналізовано роботу інспекторів органів місцевого самоврядування

06 червня 2018

6 червня 2018 року відбулося чергове засідання колегії Головного управління Держпраці у Харківській області.

У роботі колегії взяли участь: директор Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага, голова Громадської ради при Головному управлінні Держпраці у Харківській області Юрій Корсунов, голова об’єднання організацій роботодавців Харківської області “ГРАНІТ” Василь Григор’єв, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області Олександр Буланий, заступник начальника Головного управління ДФС у Харківській області Артур Праскурін, заступник начальника Головного управління ПФУ у Харківській  області Наталія Тарасенко, голови адміністрацій районів міста, міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад та інспектори праці органів місцевого самоврядування.

Начальник Головного управління Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський зазначив, що під час засідання колегії Міністерства соціальної політики, що відбулося на Харківщині, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зосередив увагу саме на легалізації робочих місць та доходів і поставив перед Держпраці завдання всі зусилля зосередити саме на цих питаннях.

Очільник Головного управління Держпраці поінформував присутніх про підсумки засідання міжвідомчої робочої групи з питань детінізації зайнятості населення та легалізації заробітної плати, а також проаналізував роботу інспекторів праці органів місцевого самоврядування.

«Аналіз роботи інспекторів праці органів місцевого самоврядування свідчить про її незадовільний стан. Не виявлено жодного неоформленого працівника і жодного робочого місця не легалізовано!», – наголосив Володимир Рожанський.

Він закликав присутніх керівників адміністрацій районів міста, міст обласного значення,   голів об’єднаних територіальних громад взяти під особистий контроль це питання. «За результатами колегії узагальнена інформація про стан реалізації органами місцевого самоврядування Харківській області функцій державного контролю за додержанням законодавства про працю буде направлена голові Харківської облдержадміністрації, меру міста для вжиття відповідних заходів реагування», – додав керівник.

Доповідаючи про роботу Головного управління Держпраці, заступник начальника Олена Петренко зазначила: «Завдяки взаємодії головних управлінь Держпраці, ДФС та ПФУ у Харківській області з початку року спостерігається зростання сплаченого ЄСВ на 189 мільйонів гривень та кількості застрахованих осіб – на понад 12 тисяч».

Юрій Шпарага наголосив, що робота Головного управління Держпраці стала більш потужною, і як результат – зростання кількості застрахованих осіб та сум сплаченого ЄСВ. Він закликав до покращення співпраці та посилення роботи органів місцевого самоврядування щодо подолання «тіньової» зайнятості.

Окрім того, проаналізовано стан організації медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, складання санітарно-гігієнічних характеристик умов праці та розслідування причин виникнення професійних гострих та хронічних захворювань, про що поінформував Андрій Грибовський, начальник відділу з питань гігієни праці Головного управління Держпраці у Харківській області.