gov.ua Державні сайти України
Пошук

За приховування трудових відносин з 28 працівниками роботодавця оштрафовано на понад 3 мільйона гривень

06 червня 2018

Фахівцями Управління Держпраці у Черкаській області під час інспекційного відвідування дитячого розважального центру Fly Kids виявлено, що 28 робітників працюють без офіційного оформлення трудових відносин.

За результатами інспекційного відвідування посадовими особами Управління застосовано фінансові санкції відповідно ст. 265 Кодексу законів про працю України. Фінансова відповідальність у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, передбачена законодавством за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Тобто недобросовісний роботодавець буде змушений сплатити 3 127 320 грн штрафу.

«Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, приховування трудових відносин під виглядом цивільно-правових – суттєве порушення трудового законодавства. Переконана, що офіційно укладати трудові відносини з працівниками, офіційно платити заробітну плату та сплачувати податки було б значно вигідніше для роботодавців. Шкода, що поки що не всі суб’єкти господарювання Черкащини усвідомлюють, що порушення законодавства обов’язково призведуть до фінансових санкцій. Тож маю надію, що інші потенційні порушники врахують цей випадок та зроблять відповідні висновки», – наголосила начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва.