gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Житомирщині обговорили законодавство про працю

05 жовтня 2015

IMG_2812В Управлінні Держпраці у Житомирській області проведено семінар-нараду в Дочірньому підприємстві «Дзержинський лісгосп АПК» щодо роз’яснення законодавства про працю.

Під час наради обговорили питання рівня заробітної плати та своєчасність її виплати, оплату роботи у святкові і неробочі дні, у нічний та надурочний час, порядок проведення індексації заробітної плати.

Також було висвітлено питання  порядоку надання пільг та компенсацій за роботу у шкідливих та важких умовах праці.

Фахівці Управління провели аналіз нещасних випадків, що виникають в галузі лісового господарства та причини травмування працівників. Спеціалістами роз’яснено умови отримання дозволів на роботи підвищеної небезпеки та порядок анулювання дозволів на вищевказані види робіт, основні положення порядку ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, проведення робіт по ліквідації лісових пожеж з дотриманням правил охорони праці та вимоги правил охорони праці при розробці вітрувально-буреломних лісосік.

 Окрему увагу приділено відповідальності у разі порушення законодавства про працю, про експертизу умов праці, про охорону праці та інших нормативно-правових актів.