gov.ua Державні сайти України
Пошук

Спеціалісти Управління Держпраці у Хмельницькій області провели семінари для працівників швейного виробництва

05 жовтня 2015

shvyayne-virobnictvoУправлінням Держпраці у Хмельницькій області для керівництва та працівників швейної галузі області проведені семінари з питань дотримання вимог безпеки під час виробничого процесу.

 Фахівці Управління у ході семінарів акцентували увагу на дотриманні вимог Правил охорони праці для працівників швейного виробництва, які поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, що використовують найману працю та здійснюють діяльність, пов’язану з виробництвом швейних виробів. Наголошувалось, що працівники, які допускаються до виконання робіт у виробничих процесах швейного виробництва, повинні мати відповідну професійну підготовку та відповідати фізіологічним і психофізіологічним особливостям, необхідним для виконання робіт.

 Також зроблено акцент на тому, що роботодавець зобов’язаний на робочих місцях зменшити або усунути шкідливі та небезпечні виробничі чинники, які негативно впливають на стан здоров’я працівників. Виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатація машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що використовуються у технологічному процесі швейного виробництва, здійснюються на підставі дозволу або декларації відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.shvyayne-virobnictvo 3