gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівецьке підприємство «Кліпсидра» оштрафовано на понад 800 тисяч гривень за використання незадекларованої праці і порушення в оплаті праці

22 травня 2018

За використання незадекларованої праці посадовими особами Управління Держпраці у Чернівецькій області  винесено постанову про накладення на приватне багатопрофільне підприємство «Кліпсидра» штрафної санкції у розмірі 670 140 гривень.

Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці встановили, що на підприємстві, яке надавало послуги з організації харчування в одному із загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернівці,  допущено до роботи у шкільній їдальні шістьох працівників, з якими не оформлено трудових правовідносин.

Роботодавець не подала до територіального органу Державної фіскальної служби відповідного повідомлення про їхнє працевлаштування та не сплачувала за них єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Окрім того, фахівці Держпраці виявили, що у порушення статті 107 Кодексу законів про працю України «Оплата роботи у святкові та неробочі дні» шістьом працівникам підприємства роботодавець належним чином (а саме у подвійному розмірі) не оплатила роботу, яку вони виконували у святкові дні.

За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці на роботодавця було накладено штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно правопорушення, в загальній сумі 186 150  гривень.

Фото: джерело Google.