gov.ua Державні сайти України
Пошук

Понад 550 тисяч гривень доведеться сплатити власнику швейного цеху у місті Коростень за 5 неоформлених працівників

10 травня 2018

Фахівці Управління Держпраці в Житомирській області інспектували швейний цех міста Коростень за зверненням колишнього працівника, в якому зазначено, що  фізична особа-підприємець не провів остаточний розрахунок з колишнім працівником, а також здійснював свою діяльність без укладення з працівниками трудових договорів.

Під час інспекційного відвідування виробничого приміщення цеху інспектори праці Управління виявили 5 неоформлених працівників, які перебували на робочих місцях у швейному цеху та займались пошиттям одягу. Відповідно, біля робочих місць працівників знаходилась готова продукція – пошитий дитячий одяг.

Дружина підприємця, яка була у момент відвідування в швейному цеху, пояснила, що найману працю він не використовує, а працівники за швейними столами – це волонтери, проте жодних доказів цього не надала. Сам підприємець також обґрунтованої відповіді щодо перебування у швейному цеху на робочих місцях 5 осіб не надав.

До того ж встановлено, що з колишнім працівником дійсно не було проведено остаточний розрахунок при звільненні з роботи. Документи, які б підтвердили факт офіційного працевлаштування колишнього працівника та виплати йому заробітної плати, нарахованої за період роботи, а також при звільненні підприємець інспекторам не надав.

За вказані порушення керівництвом Управління Держпраці у Житомирській області на фізичну особу-підприємця накладено штраф у розмірі 558 450 гривень.