gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: нагороджено переможців обласного конкурсу «Краще підприємство з охорони праці»

07 травня 2018

Управління Держпраці в Івано-Франківській області спільно із Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області провели урочисте нагородження переможців обласного конкурсу «Краще підприємство з охорони праці».

Конкурс проводиться в області вперше, маючи на меті привернути увагу роботодавців і працівників до питання створення належних умов праці та сприяння впровадженню на підприємствах сучасних методів управління охороною праці.

У конкурсі на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці» взяли участь 135 суб’єктів господарювання різних форм власності Івано-Франківської області. На підставі аналізу заяв комісія з організації та проведення огляду-конкурсу визначила в кожній номінації кращих роботодавців з охорони праці.

У номінації «Промисловість (машинобудування, енергетика)» І місце здобуло державне підприємство «Виробниче об’єднання «Карпати».

У номінації «Хімічна, газова та нафтогазовидобувна промисловості» у категорії «Нафтогазовидобувна галузь» І місце отримало НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта», в категорії «Хімічна галузь» – приватне підприємство «Завод «Пінопласт».

У номінації «Будівництво та промисловість будівельних матеріалів» в категорії «Будівництво» І місце – ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Вертикаль», в категорії «Будівельні матеріали» – ТОВ «3 Бетони».

 У номінації «Транспорт» І місце отримало ТДВ «Коломийське АТП».

В номінації «Агропромисловий комплекс (рибна, харчова та зернопереробна промисловості)» в категорії «Сільське господарство» – ТОВ «Штерн – Агро», в категорії «Харчова галузь» – приватне підприємство «Коломийський хлібокомбінат».

В номінації «Лісова та деревообробна промисловість» – ДП «Вигодське лісове господарство».

У номінації «Легка (в т. ч. пошиття одягу), текстильна, шкіряна та целюлозно-паперова промисловості» – ТзОВ УРСП «Памібро».

У номінації «Соціально-культурна сфера (медицина, освіта, культура, органи державного та місцевого самоврядування)» в категорії «Медицина» – комунальний заклад «Міська дитяча клінічна лікарня»,  категорії «Освіта» – Надвірнянський коледж НТУ, в категорії «Культура» – Івано-Франківська обласна філармонія ім. І. Маланюк.

У номінації «Житлово-комунальне та водопровідно-каналізаційні господарства, пошта та зв’язок» перемогу здобуло ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Робота у сфері охорони праці вимагає постійного контролю, спрямованого на те, щоб людина, яка прийшла на виробництво, була захищена та впевнена, що стан устаткування, яке використовується – безпечний і що на підприємстві роботодавцем робиться все необхідне, щоб виключити можливість нещасного випадку або аварії.

«Ми ставимо перед собою доволі амбітну, але абсолютно реальну мету – при постійному зростанні промислового виробництва рівень виробничого травматизму в області має зменшуватись. І нам спільно із роботодавцями необхідно докласти максимум зусиль задля досягнення цієї мети», – зазначив начальник Управління Держпраці Ігор Росипайло.

Заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Кобилянський та заступник голови обласної ради Сергій Басараб нагородили грамотами працівників Управління Держпраці: Ковалюка Михайла Андрійовича, Луканя Юрія Дмитровича, Кернякевича Сергія Любомировича, Стасинець Надію Євгенівну, Данилюка Михайла Ярославовича та працівників Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди 25-ї річниці створення органу державного нагляду за охороною праці і Дня охорони праці.