gov.ua Державні сайти України
Пошук

Питання запобігання використанню незадекларованої праці та превентивну роботу із суб’єктами господарювання обговорили на нараді Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області

07 травня 2018

У Головному управлінні Держпраці у Дніпропетровській області відбулася розширена оперативна нарада, на якій обговорено результати роботи відомства з початку 2018 року та пріоритетні напрями подальшої роботи.

«Попередження та виявлення фактів незадекларованої праці, легалізація трудових відносин, взаємодія з органами Державної фіскальної служби, Пенсійним фондом та активна інформаційно-роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання задля уникнення порушень з питань трудового законодавства та охорони праці», – на цьому акцентував перший заступник начальника Головного управління Владислав Катченко.

За інформацією Управління з питань праці за 4 попередні місяці розглянуто більш ніж 900 звернень, які надійшли до Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області. Здійснено 306 перевірок суб’єктів господарювання та виявлено 103 неоформлених працівника, з яких 28 осіб працювали без укладання трудового договору та 75 осіб – на підставі цивільно-правових договорів, що мали ознаки трудових.

На нараді обговорено заходи щодо боротьби з тіньовою зайнятістю, попередження виробничого травматизму, питання своєчасного та якісного проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків на виробництві.

Крім того, наголошено на якості проведення інспекційних відвідувань,  компетентності інспектора праці, що повинна бути на належному рівні, бо важливою складовою роботи інспектора залишається надання консультативної допомоги роботодавцям, тим самим стимулюючи працювати законно, не порушуючи законодавства про працю.