gov.ua Державні сайти України
Пошук

Працівникам п’яти підприємств Сумщини виплачено борг із заробітної плати

03 травня 2018

Протягом I кварталу поточного року п’ять підприємств Сумської області повністю погасили заборгованість із виплати заробітної плати перед своїми працівниками. Загальна сума виплат становила понад 1 500 000 грн.  

Заборгованість із заробітної плати погашена на підприємстві «Сумський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України» та його філіях на загальну суму 1 339 200 грн, житловому ремонтно-експлуатаційному підприємстві «Житлосервіс» (м. Конотоп) на суму 54 400 грн, комунальному ремонтно-експлуатаційному підприємстві «Центральне» (м. Конотоп) на суму 7 000 грн.

Частково погашено борг на державному підприємстві «Наумівський спиртовий завод» на суму 27 700 грн. та підприємстві об’єднання громадян (релігійної організації, профспілки) «Кролевецьке учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих» на суму 114 700 гривень.

Протягом січня–березня 2018 року Управлінням Держпраці у Сумській області проведено 36 інспекційних відвідувань економічно-активних підприємств, установ та організацій, що мають заборгованість із заробітної плати. Керівникам підприємств внесено приписи, відповідальні посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України на 11 підприємств накладено фінансові санкції за порушення вимог трудового законодавства.