gov.ua Державні сайти України
Пошук

Стихійна торгівля на Херсонщині: для приборкання необхідні спільні зусилля

02 травня 2018

Питання дотримання вимог трудового законодавства, легалізації найманої праці та детінізації зайнятості населення обговорили на спільній нараді в Головному управлінні Державної фіскальної служби у Херсонській області.

Участь в обговоренні таких актуальних питань разом з представниками Херсонської міської ради, Центру зайнятості, ДФС, управління споживчого ринку у Херсонській області, керівниками 14 ринків та ринкових містечок взяла перший заступник начальника Головного управління Держпраці Тамара Франкевич.

Увага учасників наради була зосереджена на питаннях реєстрації підприємницької діяльності та легалізації найманої праці суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на територіях ринків та за їх межами. Адже доволі масштабною ланкою бюджетних втрат залишається формат невпорядкованої стихійної торгівлі у Херсоні.

Фахівець Головного управління Держпраці наголосила на важливості дотримання вимог трудового законодавства, зокрема оформлення трудових відносин та своєчасності оплати праці. Також Тамара Франкевич розповіла про підстави проведення перевірок та  можливі їх наслідки.

 Учасники зустрічі дійшли згоди щодо об’єднання зусиль у питанні формування в суспільстві несприйняття стихійної торгівлі, у прихованих закутках, без належних дозвільних документів для проведення  підприємницької діяльності та популяризації високої культури надання торговельних послуг серед населення та гостей курортної Херсонщини.

Такі зустрічі дають можливість налагодити конструктивний діалог між представниками влади та бізнесу, обговорити проблемні питання діяльності підприємств міста, спільно шукати шляхи легалізації праці, збільшення заробітної плати та сплати податків. Від цих факторів напряму залежать добробут херсонців та розвиток міста загалом.