gov.ua Державні сайти України
Пошук

Привітання Голови Держпраці з Днем охорони праці в Україні

27 квітня 2018

Шановні працівники, роботодавці, колеги!

28 квітня ми щороку відзначаємо День охорони праці в Україні.

Вшановуючи пам’ять людей, які загинули на виробництві, звертаємося до суспільства – будьте уважні, відповідальні і дисципліновані під час виробничого процесу. Бережіть себе і тих, хто працює поряд з вами! У цю важливу дату ми вкотре нагадуємо людям різних професій, що безпечна повідінка працівника – це збережене здоров’я та життя!

Міжнародна організація праці рекомендувала відзначити Всесвітній день охорони праці у 2018 році під девізом «Захищене і здорове покоління», адже діти, молоді люди, які тільки починають трудове життя, найбільш уразливі до небезпек і ризиків робочих процесів. Вони не мають ні відповідного досвіду, ні навичок. А отже, завдання держави – створити всі умови, щоб молоді працівники мали безпечні і здорові умови праці, отримували відповідне навчання, добре знали свої права і обов’язки.

У взаємодії з соціальними партнерами, широкими колами громадськості ми здатні підняти культуру праці у суспільстві на високий рівень, щоб забезпечити здоровий і ефективний трудовий потенціал країни, стабільний розвиток національної економіки.

Бажаю безпечної праці всім громадянам нашої країни, життєдайної енергії і завзяття!  Будьте пильними!

З повагою

Роман Чернега

Голова Держпраці