gov.ua Державні сайти України
Пошук

Завершено спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався на шахті «Тернівська»

24 квітня 2018

Комісією Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області завершено спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 25 січня 2018 року у м. Кривий Ріг на шахті «Тернівська» ПАТ «Кривбасзалізрудком» із 45-річним прохідником.

З`ясовано, що 25 січня 2018 року прохідник та 2 кріпильника виконували наряд: демонтаж рудстійки по штреку скреперування у осях 95-92 горизонту 1347 метрів; доставка лісоматеріалу і забутовка пустот; приведення робочих місць у безпечний стан. Нещасний випадок трапився через відшарування та обрушення нависаючих шматків породи з покрівлі виробки під час переміщення рудстійки.

Основною причиною настання нещасного випадку є невиконання вимог інструкцій з охорони праці та посадових обов’язків. Випадок визнано таким, що пов`язаний із виробництвом, і взято на облік ПАТ «Кривбасзалізрудком».

Зважаючи на ступінь відповідальності посадових осіб та робітників за допущені порушення нормативно-правових актів з охорони праці і невиконання посадових обов’язків, що призвело до нещасного випадку, комісія запропонувала роботодавцю притягнути винних до дисциплінарної відповідальності.

Держпраці нагадує керівникам та працівникам усіх підприємств про необхідність дотримання правил охорони праці, які забезпечують збереження життя і здоров`я в процесі виробничої діяльності.