gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: на загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування порушено питання оплати праці та забезпечення безпеки праці на комунальних підприємствах, в установах і закладах області

19 квітня 2018

Начальник Головного управління Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський і заступник начальника Олена Петренко взяли участь у загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування. На порядку денному заходу були питання оплати праці та забезпечення безпеки праці на комунальних підприємствах, в установах та закладах області.

Відкрив збори президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Володимир Рожанський поінформував присутніх про стан взаємодії територіальних органів Держпраці з органами місцевого самоврядування з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, надав рекомендації щодо реалізації повноважень інспекторів праці об’єднаних територіальних громад. Йшлося також про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Також Володимир Рожанський зазначив, що плідна взаємодія органів місцевого самоврядування з Головним управлінням Держпраці дасть можливість захистити трудові права найманих працівників області, виявляти значно більше фактів несвоєчасної виплати заробітної плати, порушення мінімальних гарантій в оплаті праці, сприятиме збільшенню кількості застрахованих осіб,  надходжень як до державного бюджету, так і до бюджетів територіальних громад за рахунок зростання сум сплачених податків та загальнообов’язкових відрахувань.

Проаналізовано стан виробничого травматизму на підприємствах Харківської області протягом минулого року та основні причини настання нещасних випадків.

Наприкінці зборів учасникам було повідомлено про заходи до Дня охорони праці, який відзначається цьогоріч під девізом «Захищене і здорове покоління», і запрошено долучитися до їх організації.