gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці ГУ Держпраці у Харківський області консультують потенційних роботодавців у рамках проекту «Рука допомоги»

01 березня 2018

Пілотний проект «Рука допомоги» стартував відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.12.2015р. №1154 «Про реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб». Головне управління Держпраці у Харківської області долучилось до проекту у 2016 році, та поставило перед собою завдання одразу спрямувати потенційних бізнесменів – роботодавців у русло законодавчих вимог з питань праці

Проект Міністерства соціальної політики України «Рука допомоги» реалізується за підтримки Світового банку. Харківщина, одночасно зі Львівською та Полтавською областями, була обрана для пілотної реалізації Проекту. Його втіленням на території регіону займається Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації спільно з обласним центром зайнятості.

Мета проекту полягає у залученні до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб.

28 лютого відбулася прес – конференція з приводу реалізації на Харківщині Проекту, висвітлення заходів у ЗМІ, сприяння залучення нових учасників і покращення іміджу регіону.

У заході взяла участь Олена Петренко – заступник начальника Головного управління Держпраці у Харківській області.

Унікальність Проекту продемонструв реальний життєвий випадок: учасник проекту, у минулому безробітний переселенець, став підприємцем та роботодавцем.  Такі зміни призводять до створення нових робочих місць.

Для підприємців, на етапі становлення та відкриття бізнесу, фахівці ГУ Держпраці роз’яснюють, як правильно оформити найманих працівників на роботу, які є ризики виплати заробітної плати в конвертах, як отримувати дозволи або декларувати роботи підвищеної небезпеки та інше.

«Ця робота стимулює суспільство до розвитку, вона повинна сприяти поліпшенню економічного становища наших громадян. ГУ Держпраці у Харківській області всіляко сприяє залученню до проекту нових учасників та підтримує розвиток бізнесу в регіоні», зазначила Олена Петренко.

Всього в рамках проекту «Рука допомоги» 37 мешканців області отримали допомогу на відкриття бізнесу. Основні кошти, які були залучені до представлених бізнес–ідей, були спрямовані на придбання необхідного обладнання для успішного старту та ведення діяльності. Під час конференції учасники проекту презентували свої бізнес-ідеї, поділилися результатами їх впровадження.