gov.ua Державні сайти України
Пошук

Волинська область: Головам та представникам ОТГ роз’яснено повноваження інспекторів праці

01 березня 2018

Посадові особи Управління Держпраці у Волинській області взяли участь у семінарі, який було проведено для голів та представників 20 новоутворених об’єднаних територіальних громад.

Юрій Бондарчук, перший заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області, розповів про стан взаємодії територіальних органів Держпраці з органами місцевого самоврядування з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Надав рекомендації щодо реалізації делегованих повноважень у сфері державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Окремо роз’яснив вимоги статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування України», зупинившись на повноваженнях інспекторів праці об’єднаних територіальних громад.

Головам та представникам ОТГ детально роз’яснено питання відповідальності за порушення законодавства про працю.

Віталій Кондратюк, завідувач сектору експертизи умов праці Управління, зупинився на вимогах законодавства щодо порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці відповідно до виду діяльності підприємства, мета якої полягає у правильності та своєчасності застосування пільг та компенсацій для працюючих у шкідливих і небезпечних умовах праці.

Присутнім наголошено на обов’язковому дотриманні вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Проаналізовано рівень виробничого травматизму на підприємствах Волинської області протягом минулого року та роз’яснено основні причини настання нещасних випадків.