gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківськ: на засіданні колегії Управління підбили підсумки роботи за 2017 рік та визначилися із завданнями подальшого вдосконалення наглядової діяльності

26 лютого 2018

Учасники колегії обговорили питання дотримання законодавства про працю та зайнятість населення та популяризації офіційної зайнятості.

Загалом у 2017 році на виконання приписів державних інспекторів праці було погашено заборгованість із виплати заробітної плати 7079 працівникам підприємств області на загальну суму 23 932 000 грн. Поновлено права 8 працівникам призваним на строкову військову службу та на військову службу за контрактом в особливий період. Донараховано індексацію заробітної плати працівникам на 87 підприємствах на загальну суму 2 309 000 грн.

Щодо стану охорони праці на підприємствах області протягом 2017 року Управлінням Держпраці проведено перевірок додержання законодавства у сфері охорони праці у 621 суб’єкта господарювання та 1379 перевірок виробничих об’єктів. Під час проведених заходів виявлено 10989 порушень вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці. На усунення виявлених порушень роботодавцям винесено 1032 приписів.

Члени колегії Управління Держпраці у Івано-Франківській області вирішили продовжити проведення превентивних заходів, спрямованих на поліпшення стану додержання законодавства з охорони праці, про працю, у тому числі і щодо неоформлених трудових відносин. Під час проведення інспекційних відвідувань з питань дотримання законодавства про працю  першочергово розглядати питання щодо оформлення трудових відносин між роботодавцем та працівником.