gov.ua Державні сайти України
Пошук

В ПАТ «Укртелеком» провели заключну нараду до Дня охорони праці

29 травня 2015

Двадцять восьмого травня за участі фахівців Держпраці та Держгірпромнагляду України відбулась Всеукраїнська селекторна нарада щодо виконання заходів до Дня охорони праці в ПАТ “Укртелеком”.
В роботі Всеукраїнської селекторної наради взяли участь представники Федерації профспілок України, голова Профспілки працівників зв’язку України, Державної служби України з питань праці, Держгірпромнагляду, НКРЗІ, Міністерства інфраструктури України, Держспецзв’язку, керівники підприємств, установ та організацій галузі.
На заході обговорили важливі питання розвитку галузі сьогодні та зазначили, що поняття культури охорони праці включає й управлінські системи, і практику участі в них працівників, і дисципліну на робочому місці, і всі ті принципи, відносини і правила, які сприяють створенню безпечного й здорового виробничого навколишнього середовища в умовах, коли робота організована продуктивно і якісно.

Довідка:
Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці. Ідея святкування бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, який було проведено американськими і канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, що загинули та постраждали на роботі; уперше в світі з ініціативи МОП він відзначався у 2003 році.
Україною підтримано ініціативу МОП і 28 квітня відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 визначено як День охорони праці.