gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луцьк: учні гімназії ознайомилися з основами охорони праці та визначили десятку найнебезпечніших професій

18 січня 2018

У рамках проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» посадові особи Управління Держпраці у Волинській області та спеціалісти ДП «Волинський ЕТЦ» провели урок «Безпека праці батьків – моє щасливе майбутнє» для учнів шостих класів навчально-виховного комплексу «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського».

 Фахівці Управління та Експертно-технічного центру розповіли дітям про найбільш небезпечні професії та шкідливі умови праці, які бувають на виробництві.
Головний державний інспектор Управління Анатолій Кушпель пояснив правила безпечного користування газом у побуті та застеріг дітей від можливих ризиків. «Запам’ятайте, – наголосив він, – що категорично заборонено користуватися несправними газовими приладами та газовим устаткуванням. Якщо помічаєте несправності, то відразу потрібно викликати фахівця газової служби».
Лариса Павловська, спеціаліст Волинського ЕТЦ, у формі діалогу зі школярами визначила десятку найнебезпечніших професій. Поговорили про ризики роботи шахтарів, будівельників, таксистів, касирів, вчителів.
Такий захід допоможе дітям усвідомити ще у шкільному віці ймовірні небезпеки, які існують як у побуті, так і на виробництві, і в майбутньому, будучи працівником, з відповідальністю ставитися до своїх посадових обов’язків та виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці.