gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині проведенні засідання тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати

18 вересня 2015

Засідання комісій ХмельниччинаПредставники Управління Держпраці у Хмельницькій області взяли участь у проведенні спільних засідань обласної, районних та міських тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочих груп з питань легалізації заробітної плати.

 Під час засідань розглянуто питання щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати, рівня заробітної плати працівників та шляхів її підвищення, легалізації «тіньової» заробітної плати та зайнятості населення.

Також у ході наради спеціалістами Управління проінформовано роботодавців про законодавчі зміни (ст. 265 Кодексу законів про працю України), в частині посилення відповідальності за такі порушення законодавства про працю, як використання найманої праці без оформлення трудових відносин, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий час. Надано практичні рекомендації з питань оплати праці.

 Фахівцями Управління Держпраці проведено 146  бесід з керівниками підприємств області із низьким рівнем середньої заробітної плати. Вони рекомендували привести заробітну плату найманих осіб у відповідність з чинним трудовим законодавством щодо міжпосадових (міжкваліфікаційних) співвідношень в оплаті праці.