gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирщина: за недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці підприємство м. Коростень має сплатити 256 тисяч гривень штрафу

11 грудня 2017

Під час інспекційного відвідування товариства з обмеженою відповідальністю у місті Коростень, яке працює у сфері транспорту, фахівці Управління Держпраці у Житомирській області виявили порушення щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці стосовно 8 працівників товариства.

За дане порушення законодавством передбачено штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого воно скоєно.

Окрім того, заробітна плата працівникам підприємства за роботу у святкові і неробочі дні у 2017 році не виплачувалась у подвійному розмірі та у підвищеному на 20 % розмірі ‒ за роботу у нічний час.

Завдяки інспекторам праці товариство здійснило відповідні виплати працівникам ще під час перевірки. Втім згідно з Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю штраф за недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці вживається одночасно із внесенням припису незалежно від факту усунення виявлених порушень у ході інспекційного відвідування або невиїзного інспектування.

Відтак уповноваженими особами Управління Держпраці у Житомирській області накладено штраф у сумі 256 тисяч гривень.