gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпропетровщина: на спільному семінарі фахівці Держпраці та судді обговорили питання розгляду адміністративних спорів

08 грудня 2017

Актуальні питання розгляду адміністративних спорів за участю Державної служби України з питань праці обговорили під час семінару-навчання фахівці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області та представники Дніпропетровського апеліційного адміністративного суду.

Начальник Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Владислав Снісар зазначив основні напрями діяльності Головного управління, новації законодавства про працю.

Начальник відділу АПК та СКС ГУ Держпраці Сергій Філіпков розповів про організацію та здійснення державного нагляду у сферах промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення та гірничого нагляду.

Звернув увагу суддів на проблемні питання, які виникають під час розгляду спорів, про застосування заходів реагування у сфері господарської діяльності. Наголосив, що основною метою застосування таких заходів є не зупинка виробництва, а мета донести до суб`єкта господарювання, що життя і здоров`я  працівників є безцінним.

На практичних прикладах судових справ, які були наведені головним спеціалістом–юрисконсультом Головного управління Мариною Соломкою, присутні зосередилися на ситуаціях, що виникають під час розгляду справ щодо оскарження постанов про накладення фінансових санкцій.