gov.ua Державні сайти України
Пошук

Студенти юридичних факультетів ВИШів Львова спробували себе у ролі інспекторів праці

06 грудня 2017

У рамках Всеукраїнського тижня права студенти юридичних факультетів Львівського національного університету ім. Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського торговельно-економічного університету спробували себе у ролі інспекторів, які консультують львів’ян у громадській приймальні Головного управління Держпраці у Львівській області.

Насамперед фахівці Головного управління провели для майбутніх юристів вступний інструктаж з охорони праці.

Студенти юридичних факультетів ознайомилися з роботою громадської приймальні, зокрема дізналися про те, в якій формі роботодавці та працівники можуть звернутися для отримання консультацій.

Майбутні юристи проаналізували ті питання, з якими найчастіше звертаються громадяни. Вони також цікавилися відмінностями між цивільно-правовим та трудовим договором, останніми змінами до трудового законодавства, особливостями процедури проведення інспекційного відвідування та розгляду звернень  громадян.

«Такі заходи допоможуть студентам не лише отримати нові знання, але й здобути практичний досвід  застосування законодавства про працю. Ми розглядаємо роботу з молоддю як один із пріоритетних напрямів превентивної діяльності», – резюмував завідувач сектору звернень громадян та доступу до публічної інформації Головного управління Держпраці у Львівській області Василь Чучман.